Flygfoto i Jönköping & Småland med Drönare - Flygfilm/Aerials i 4K/RAW

Briefcave flygfilmar och flygfotograferar med avancerade drönare (quadcopter) i stora delar av Sverige, med utgångspunkt i Jönköping, Småland.

Det innebär att vi kan erbjuda fantastiska perspektiv till många olika användningsområden, exempelvis i mer omfattande videoproduktioner där dessa perspektiv blir en del av helheten, men det är även användbart vid exempelvis inspektioner på höga höjder, foton över fastigheter till mäklare, foton över större skogsområden etc.

 

Certifikat, tillstånd och försäkringar

Briefcave AB innehar alla certifikat och försäkringar som krävs för kommersiell flygning med UAS (Unmanned Aerial System). Vi är certifierade av Transportstyrelsen (UAS-1B) och får utföra uppdrag åt både produktionsbolag, företag, föreningar och privatpersoner. Bolaget är även försäkrat hos Inter Hannover (flygförsäkringar). Vi samarbetar även med Lantmäteriet för spridningsgodkännande av materialet, vilket tidigare gick genom Försvarsmakten.

Vi har tillstånd att flyga upp till 120 meters höjd, både vad gäller flygfilmning och flygfotografering i Jönköping och Småland, men även större delar av landet. Vi har även möjlighet att flyga inom CTR-zoner (kontrollzoner), vilket då sker under direktkontakt med närmaste flygplats kontrolltorn. Viss framförhållnings krävs.

Operatörer och utrustning

Våra operatörer flyger med en DJI Inspire 1 med en X5R-kamera, det innebär att den ena operatören enbart kan fokusera på flygningen och den andra kan styra kamerariktning och kamerainställningar och försäkra sig om att få den perfekta inramningen, med allt från ljusinsläpp, fokus, ISO, shutterspeed etc. Med gyro-stabiliserade kamerafästen kan vi leverera fantastiskt stabilt material oavsett hastighet, rörelser eller vindmotstånd, till en viss gräns förstås.

Kameran som används är en Zenmuse X5 RAW, det ger oss möjligheten att filma upp till 4K-upplösning i okomprimerat RAW-format. I post-production (efterbearbetning) ger det sedan oss oändliga möjligheter vad gäller grading (färgsättning) av materialet. Kameran kan sedan modifieras med olika objektiv beroende på aktuellt motiv.

De operatörer som ansvarar för våra flygningar har flera års erfarenhet och över 500 flygtimmar tillsammans inom både UAS-1A och UAS-1B.

 

Vanliga användningsområden

Reklamfilm / Företagspresentation:

Det vanligaste användningsområdet för flygfoto och flygfilmer är helt enkelt i reklamfilmer/videoproduktioner för att sätta lite perspektiv på produkten, företaget, varumärket eller vad det nu berör. Briefcave har möjlighet att skapa hela produktionen från pre- till post-production, vilket kan innebär allt från planering av scener, miljöscoutning, färgsättning, ljud och effekter och implementering av text/grafik/logotyper. Filmen kan sedan publiceras på en webbplats, i sociala medier, på storbildskärmar eller till och med i TV. I större produktioner kan vi leverera RAW-material till produktionsbolag/mediabolag. Maila oss på hello@briefcave.se eller ring 036-191 960 för mer information eller offert, det går även bra att använda vårt offertverktyg för att komma igång direkt.

Byggplats / Nybyggnation

Här kan vi spara både tid och pengar genom att skicka upp en drönare över en större byggplats för att få en överblick och kunna vidta eventuella åtgärder. Det finns även stora möjligheter vad gäller nybyggnationer och byggprojekt där våra ögon kan hjälpa till att få lägenheter sålda redan innan byggstart, genom att visa upp en specifik utsikt eller genom att sätta byggnationen i förhållande till byggnadens omgivning. Materialet kan sedan användas som försäljningsmaterial till både webbplatser och prospekt.

Höga och farliga platser

Att besiktiga höga och svåråtkomliga platser kan i många fall vara en fara för liv. Att istället skicka upp en drönare med direktlänk och live-preview nere på marken är både säkrare, mer kostnadseffektivt och roligare. Det kan till exempel röra sig om att besiktiga vindkraftverk, höga och komplicerade byggnader, ta sig upp under broar eller sluttande tak. Låt istället oss flygfilma eller flygfotografera höga och farliga platser.

Event och sportevenemang

Det kan röra sig om en konsert, ett race, ett lopp eller något annat sportevenemang. I kombination med vinklar på marken ger flygfilmat material stor effekt och höjer produktionsvärdet avsevärt. Ett perfekt sätt för att dokumentera och visa upp ert evenemang på absolut bästa sätt.

Kraft & Energi

Besiktning av vindkraftverk på traditionellt sätt i tuffa väderförhållanden är svårt och tidskrävande, vindkraftverken kan dessutom vara placerade på svåråtkomliga platser som till exempel ute till havs. En drönare kan snabbt vara på plats och inspektion kan ske säkert med LIVE-preview från marken, det innebär att vindkraftverket inte behöver vara ur drift lika länge.

Mäklare och fastigheter

Vid större och mer spektakulära fastighetsobjekt är flygfoton med drönare mäklarens bästa vän. Det är perfekt för att visa upp fastigheter i förhållande till området och större tomter. Det kan även vara intressant med en kortare presentationsvideo av objektet, där drönarens perspektiv utgör en central roll i försäljningen av fastigheten. Kontakta oss på hello@briefcave.se eller ring 036-191 960 för mer information eller offert, det går även bra att använda vårt offertverktyg för att komma igång direkt.

Skogsinspektion med drönare

Vid försäljning eller inspektion av skogsområde är det enkelt att bilda sig en översikt över området med hjälp av en drönare. Det kan även vara effektivt att gå upp med en drönare efter att en storm har dragit förbi eller om en skogsbrand härjar, i de fallen kan vi även assistera brandkåren och beslutsfattare på plats.

 

Kan vi hjälpa er med flygfoto eller flygfilmer i Jönköping eller i andra delar av landet?

Maila oss på hello@briefcave.se eller ring 036-191 960 för mer information eller offert, det går även bra att använda vårt offertverktyg för att komma igång direkt.

 

Boka flygning