Webbutveckling

Programmering och webbutveckling är en av vardagssysslorna på Briefcave webbyrå i Jönköping, trots att vi har ett genomgående fokus på design så lägger vi stor vikt vid att våra webbproduktioner fungerar precis lika bra som de ser ut. Vi besitter kompetens inom såväl frontend- som backend-utveckling och är helt oberoende vad gäller plattform och programmeringsspråk, varje projekt bedöms individuellt och utvecklas utifrån kravställning och behov.

Innan programmeringsarbetet inleds av en ny webbplats är förstås målen och konceptet tydligt definierat och webbdesignen är genomarbetad och godkänd.

 

CMS (Publiceringsverktyg)

I ett webbprojekt krävs oftast ett publiceringsverktyg, dvs. ett verktyg där administratörer och redaktörer kan redigera, publicera och korrigera innehåll på webbplatsen enkelt – utan programmeringskunskaper. Att välja rätt CMS (Content Management System) kan underlätta och spara många timmars arbete i längden. Vi förespråkar plattformen och publiceringsverktyget WordPress, men bygger även specialanpassade lösningar i de fall där dessa inte lämpar sig eller räcker till. Det finns även motsvarigheter som Drupal, Joomla, Ruby on Rails och EPiServer för att nämna några. Mer krävande produktioner och system bygger vi bland annat med ramverket Laravel.

WordPress är ett av världens mest välkända publiceringsverktyg och används i alla olika branscher, till såväl bloggar som företagssidor och e-handel (WooCommerce). För dig som administratör eller webmaster är det ett superenkelt och lättnavigerat CMS med god flexibilitet. Det är dessutom helt gratis där all uppdatering görs online. Beroende på ändamål finns även tonvis av plugins med allt från betalningsintegrationer som Klarna och SVEA till plugin som YOAST för sökmotoroptimering (SEO). Briefcave är en webbyrå som kan WordPress och funderar ni på att använda WordPress som CMS i ert företag så kan vi i de flesta fall varmt rekommendera det.

Drupal är kanske det mest kraftfulla publiceringsverktyget, men med mycket krafter krävs lite mer grundläggande kunskap. Drupal är precis som WordPress ett open source-publiceringssystem och det finns tiotusentals plugins att implementera. Generellt sett är Drupal bättre än WordPress på att hantera mer komplexa projekt där det krävs en högre grad av flexibilitet. Drupal kan även användas till enklare webbplatser men klarar stora tunga webbplatser och communities utomordentligt.

Beroende på er verksamhet och situation hjälper vi er att välja rätt, vi ser sedan till att integrera och installera de funktioner och plugins som är relevanta för att uppnå era affärsmål. Fyll i vårt offertformulär för att komma igång, så återkommer vi inom kort med en offert och ett lösningsförslag. Det går förstås bra att kontakta oss direkt på hello@briefcave.se eller 036-191 960.

Be om offert