SEM (Sökmotormarknadsföring)SEM (Sökmotormarknadsföring)

För att bli framgångsrik på webben finns det flera begrepp du behöver hålla koll på, det spelar ingen roll om du driver en blogg, e-handel eller ett annat företag som av någon anledning behöver få folks uppmärksamhet. Låt oss börja med SEO (Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering) och SEA (Search Engine Advertising, eller sökmotorannonsering). Det förstnämnda handlar om arbetet du lägger ner för att din hemsida ska bli attraktiv för sökmotorerna, hamna högre upp bland sökresultaten och därmed generera mer trafik. SEA däremot handlar om betalda annonser och det utnyttjar du genom att buda på sökord hos exempelvis Google för att din webbplats ska hamna högt upp på resultatsidan när det söks på ett specifikt sökord, att köpa sig upp på den så kallade organiska resultatlistan är däremot inte möjligt.

SEM är ett effektivt annonsformat i kombination med strategiskt arbete

Tillsammans utgör SEO och SEA det vi kallar för SEM (Search Engine Marketing). På svenska heter det sökmotormarknadsföring och innebär alltså det fullständiga arbetet med att marknadsföra sig genom sökmotorer. Ofta blandas begreppen SEA och SEM ihop då många tror att annonsering och marknadsföring är samma sak, men bakom marknadsföringen ligger det förutom pengar mycket strategiskt arbete. Kortfattat kan man säga att SEO är det strategiska arbetet medan SEA är annonseringsarbetet. Genom SEO ser du till att din webbplats optimeras för att berätta rätt saker för Google och på så sätt hamna högt upp på det som kallas för den organiska resultatlistan. Genom SEA köper du exponering av sökmotorerna för att ge din webbplats extra utrymme i resultatlistan.

Sökmotorkonsulter med spetskompetens inom SEM och sökmotormarknadsföring

Tillsammans med våra duktiga sökmotorkonsulter kan vi hjälpa till med både optimering och annonsering anpassad för sökmotorerna. Vi arbetar även med SEO-copywriting för att sidans content ska bli attraktivt för Google, och förutom SEO-texter kan vi erbjuda utformning av riktade annonser för att ditt företag, organisation eller blogg ska kunna bli så framgångsrik som möjligt på internet. Kom igång via vårt offertverktyg så återkommer vi med ett lösningsförslag som är skräddarsytt för er, eller kontakta oss direkt på hello@briefcave.se eller 036-19 19 60.