Webbdesign & Appdesign (UI/UX)

Bra design är så mycket mer än bara känsla och visuella intryck. Det är funktion. Användarupplevelsen i olika skärmstorlekar och medier är av största vikt. För oss på design- & webbyrån i Jönköping handlar design om att lösa problem på ett kreativt sätt.

Webbdesign och Appdesign (UI/UX)

Vi brinner för design och smart utformande webbplatser där slutanvändaren sitter i framsätet från start till mål, oavsett om det rör sig om enklare företagssidor eller mer tekniskt krävande e-handelslösningar där konvertering är av största vikt så tänker vi efter. Först.

Webbdesign som attraherar och tilltalar avgör vilket förtroende du får av besökaren, med webbdesign har du bara en bråkdels sekund på dig att göra rätt intryck eller också riskera att tappa besökaren och den potentiella kunden, i de flesta fall redan innan de tagit del av ditt erbjudande. Webbdesign handlar om att förmedla ett budskap på ett föredömligt sätt, att med rätt innehåll ge besökaren en behaglig och inspirerande upplevelse utan hinder eller oklarheter på er webbplats.

Man brukar dela upp webb- och appdesign i två större delar, User interface (UI) och User Experience (UX). Det visuella som slutanvändaren beskådar med allt från färg och form är bara en liten del av designen (UI),  det som är helt avgörande för bra design är tänket bakom, hur aspekter som struktur, användarvänlighet, anpassningsbarhet (responsive design) och inte minst interaktioner tacklas och fungerar tillsammans, Amerikanarna kallar det User Experience, vi kallar det användarupplevelse.

Har ni en appidé ni drömmer om att förverkliga eller behöver ni något med affärsnytta? Utifrån era behov skräddarsyr vi ett team i toppklass med expertis inom User Interface- & User Experience design, iOS och/eller Android.

Kolla gärna vår case study för Seekly – En applikation för dina intressen som vi varit med och tagit fram UI- och UX-design för.

Responsiv Design

Under de senaste åren har mobilanvändandet ökat lavinartat, det innebär att kraven på användarupplevelsen i mobila enheter som smartphones och läsplattor blir högre. Upplevelsen är dessutom inte den enda konkurrensfördelen med en responsiv design utan nu har även Google som sökmotor valt att nedprioritera sajter som inte har en mobilanpassad hemsida.

Responsiv webbdesign är en metod för att konstruera webbplatser som är tillgängliga för alla olika typer av besöksenheter och viewports, oavsett om en besökare använder en stationär dator, laptop, platta eller mobiltelefon så anpassar sig hemsidan och dess innehåll utifrån aktuell skärmstorlek och skärmupplösning. Det gäller också att ha koll på alla webbläsare som visar innehåll och webbplatser olika, vissa besökare använder Safari, någon annan Chrome och den tredje kanske surfar i Internet Explorer.

Alternativet till den responsiva lösningen är en något äldre modell där man bygger en separat sida för mobila enheter.  Problemet med den lösningen är att du tvingas uppdatera och underhålla sidorna separat. På webbyrån i Jönköping föredrar vi den responsiva lösningen, inte minst ur ett underhållsperspektiv.

Responsiv webbdesign innebär således att designen är mer genomtänkt än tidigare. Idag arbetar Briefcave med en ”Mobile first”-approach, där vi planerar innehållet och konceptet först utifrån mobila enheter för att sedan skala upp det till större skärmar och upplösningar. Det kan i vissa fall innebära att man får prioritera och skala bort innehåll på mindre enheter, det är då viktigt att man gör det på rätt sätt för att undvika konflikt med sökmotoroptimeringen (SEO).

Kan vi hjälpa er?

Fyll i vårt offertformulär för att komma igång, så återkommer vi inom kort med en offert och ett lösningsförslag. Det går förstås bra att kontakta oss direkt på hello@briefcave.se eller 036-191 960.

Be om offert