Grafisk profilering / Branding

Grafisk Profilering

Varumärket är er verksamhet. Inte bara logotypen, utan hela det visuella språket som uttrycker företagets personlighet, kärnvärden och konkurrensfördelar. Vi som designbyrå hjälper våra kunder att attrahera sin målgrupp genom ärliga och känslomässiga kopplingar.

Profilen är företagets ansikte utåt och innefattar allt ifrån logotyp, färgval, bildmanéer, grafiska element och typografi till hur företagets bilar är stripade. Tillsammans med er kan vi ta fram ett genomtänkt koncept som är helt utformat efter er verksamhet och era värderingar, vilket ger en röd tråd genom hela företaget.

En genomtänkt företagsidentitet och grafisk profil kan vara lika avgörande som företagets främsta produkt eller tjänst. Med en stark och tydlig visuell identitet kan företaget beroende på bransch och kundsegment springa i ständig uppförsbacke istället för en behagligare nedförsbacke. Vi gillar att kunna ta ett helhetsgrepp och leverera grafiska profiler och identiteter som sticker ut och skiljer sig från mängden. Våra leveranser varierar men innefattar vanligtvis en logotyp, färgpalett, typografi, grafiska element och en grafisk manual tillsammans med material som visitkort, kuvert, foldrar, trycksaker, broschyrer, fordonstryck och profilpennor, med mera.

Typografi är en viktig del i profilen, alltså typsnitt med textstorlek, letter-spacing, radavstånd och textfärg påverkar inte bara användarupplevelsen och läsbarheten utan har även stor inverkan på betraktarens engagemang och i slutändan kan det slå mot konverteringen. Det innefattar även viktiga aspekter som rubrikhierarki, vilka radhöjder som lämpar sig till ett visst innehåll och hur avstånd mellan bokstäver psykologiskt påverkar läsaren. Typografi är ett kraftigt kommunikationsverktyg som vi dagligen använder oss av på Briefcave webbyrå i Jönköping och aldrig lämnar till slumpen, oavsett forum.

Kan vi hjälpa er?

Fyll i vårt offertformulär för att komma igång, så återkommer vi inom kort med en offert och ett lösningsförslag. Det går förstås bra att kontakta oss direkt på hello@briefcave.se eller 036-191 960.

Be om offert