Verendus System AB

En produktion med ett tydligt fokus på företagets produkter & olika branscher

Bakgrund

 
Verendus har utvecklat affärs-, verkstads- och butiksstöd som är anpassade mot olika fordonsbranscher. I samband med en expansion mot fler branschområden ville Verendus åt en modernare design på sin webbplats, men även ha hjälp med att lyfta fram och förtydliga kopplingen mellan sina produkter och branschen besökaren är verksam inom.

blackboard-reklambyra
verendus-team


Utmaningen att leda besökaren rätt, direkt

 
För att lyfta fram hur företagare inom husvagns-, husbils-, båt- eller personbilsbranschen ska få ut det mesta möjliga ur Verendus affärsstöd, fick vi genomföra ett omfattande UX-arbete (User Experience Design) på den befintliga webbplatsen. Vår ambition och målsättning var att konstruera en lösning där kunden hela tiden får rätt information och relevanta produkter presenterade för sig, utvalda efter den bransch kunden faktiskt är verksam inom.


ux-skisser
verendus-skisser
En ny grafisk profil blev vägen till en modernare webbplats

 
Utöver det digitala lyftet moderniserade vi Verendus grafiska profil och skapade en tillhörande manual, för att få en enad front. Ett färgschema uppdaterades ur den befintliga logotypen och i samband med detta justerades bland annat vilka typsnitt företaget skulle använda sig av, både på webbplatsen och i andra sammanhang.

Unika ikoner leder vägen för besökaren

 
Förutom framställning av visst bildmaterial och porträttfoton har vi arbetat fram unika ikoner som används för att besökaren enkelt ska kunna guida sig fram mellan de olika branschsidorna och produkterna.Sidan känner av och anpassar innehållet mot branschen du är verksam inom