Seekly

Appen för dina intressen förenklades

seekly-app-2

Seekly på App Store

Ladda ner appenBakgrund

Seekly kom till oss med en mer eller mindre komplett BETA-version av sin aktivitetsbaserade applikation. Efter inledande användartester och diskussioner kom vi fram till att förenkla appen och konceptet överlag, det var helt enkelt för avancerat och omfattande för att släppa ut på en stentuff marknad med Facebook som en av de största pionjärerna inom området. Ett 100-tal vyer fyllda med funktionalitet skulle halveras, minst.

seekly-process-ux
iteration

En smidigare användarupplevelse

Med uppdraget att bryta ner, skala bort och förenkla påbörjade vi tillsammans en resa som resulterade i en ny MVP (Minimum viable product), vilken arbetades fram utifrån den data och de tester som fanns tillgängliga efter första versionen.

Målet var tydligt definierat och ett omfattande UX-arbete (User Experience Design) genomfördes, vilket i det här fallet motsvarande 50% av den nedlagda tiden.

Många av de oklarheter och otydligheter i första versionen arbetades bort och ersattes med en ny avskalad meny i kombination med ett större fokus på aktivitetsflödet.
 

Ett visuellt lyft efter en konkretiserad user story

Applikationen fick sig även ett visuellt lyft, med allt ifrån en ny GUI (Graphical user interface) till en makeover vad gäller UI-design (User Interface).

Vi gick från ett mörkare färgschema i den första BETA-versionen till en ljusare approach med mer av de gröna Seekly-inslagen.

design-ikoner
seekly-design-photoshop
Projektet innefattade även arbetade med egna ikoner i appen, både generella och till ett 20-tal huvudkategorier.

ui_03
ui_05
ui_07

Vi satte också vår touch på logotypen, även om den inte ersatte den befintliga logotypen.

Ladda ner appen